Ingen kan göra allt, man alla kan göra något!

Väldigt ofta hör man människor som klagar på hur världen är och som undrar hur den kunde bli som den är. Jag tror att det handlar om att så många tänker "Det får andra ta hand om". Istället för att göra något själva, så tar vi för givet att andra ska göra något åt saken. Vi klagar, men glömmer att vi alla kan göra någonting.

Men nu finns det ju faktiskt sådana som så att säga, tänder ett ljus istället för att beklaga sig över mörkret. Och vi kan hjälpa dem! Här finns några vi kan hjälpa över internet:

En undersökning som VR gjort visar att endast var femte tjej polisanmäler våldtäkten och att många som faktiskt polisanmält känt sig anklagade eller oförstådda av poliser, åklagare osv. Dessutom läggs 42 % av anmälda våldtäkter ner direkt, utan åtal. VR gör något åt saken. Hjälp dem här.

"Finning" är en process som går ut på att hajar får sina fenor avskurna. Fortfarande vid liv kastas de sedan ner i havet igen för att drunkna eller svälta ihjäl. Allt för att få hajfenor till sina hajfenssoppor. En liten kille på sex år från Sverige reagerade på det här och har i nuläget fått 7 082 namn på sin lista av människor från hela världen. Jag finns med på listan. Se till att du också gör det - här.

Fram till 1944 har det varit olagligt att ha sex med djur. Idag är fallet inte så. Visa att sexuella övergrepp mot djur inte är något du accepterar genom att trycka här.

Idag transporteras djur under helt fruktansvärda former. Det största problemet är att de får åka hur länge som helst. Föraren kan ju ta rast, äta och sträcka på benen, men det får inte djuren. Skriv på här.

Sedan kan ni ju alltid leta på internet efter fler namninsamlingar när ni har tid över. Det tänker iallafall jag göra. Jag vet inte vad ni tycker, men jag har skrivit på alla, och det känns bra att ha gjort i alla fall lite för att hjälpa till att göra världen till en bättre plats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


>br/>
RSS 2.0