Pluspoäng till Svenska Lantchips!

Något jag ibland grubblar på är vad som händer med allt vi slänger i soporna, och inte återvinner. Jag kan bli riktigt arg ibland, om jag tänker för länge på det. Och då är det gärna några särskilda förpackningar jag riktar min ilska mot - förpackningar med sånt där silvrigt material inuti, som jag tror kallas för aluminiumfolie. Jag blir alltså arg på chipspåsar, kattmatspåsar, cigarettpaket, juicepaket och annat, men jag vet liksom aldrig vad jag ska göra av den där ilskan.

Anledningen till denna angryness är att man inte får återvinna dem, och elda upp dem får man inte heller, för om man eldar dem frigörs en massa giftiga kemikalier och skit. Det enda man kan göra är alltså att slänga dem i hushållssoporna. Och var hamnar de då? Jo, på de stora sophögarna på soptippen. Vad gör man med det sedan då? För det kan ju inte bara ligga där. Vad gör man vanligtvis med det som hamnar där? Jo, man bränner det!

Hörde ni? Man bränner det! Tror ni inte att man bränner de här aluminiumfoliesakerna också? Det som ju faktiskt är miljöfarligt att elda upp? Eller ligger de bara där på en hög som bara växer och växer? Känns mindre troligt. Jag tänker på Svenska Lantchips. Deras påsar är minsann inte gjorda av material som inte är återvinningsbart! Nej, de använder kraftpapper, som man kan återvinna genom att slänga i papperscontainern. Varför har inte alla chipstillverkare anammat detta?

I say bort med silvermaterialförpackningarna! Jag säger som Ace Ventura så fint uttryckt det; "Hey ho, silver! Awaaay!"


Kommentarer
Postat av: Madde

Huhu! <3 Jag håller med dig till hundra procent!

2008-11-24 @ 02:15:40
URL: http://maddyyyy.blogg.se/
Postat av: AnnG

Hihi, då kan vi starta klubb! :D <3

2008-11-24 @ 09:08:17
URL: http://kastasand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


>br/>
RSS 2.0