"What's crackin' in your neck of the wood?"

Nar nagon fragar dig det, sa ska du antingen svara "Not much" eller "Heaps of shit", beroende pa vad svaret ar. De gillar att anvanda ordet "heaps" har. Och sa har jag lart mig ett surfarord, namligen "frophin'"! Det betyder i princip awesome, och ar ett harligt ord!

Sa sammanfattning av de senaste en och en halv veckorna:

o New Moon var sa jakla bra!

o Port Stephens var helt underbart! Hostelet vi bodde pa var som i en djungel, med pool, en massa mysiga fagelljud, utomhuskok och en hund som hette Bo. Fantastiskt! Vi akte parasailing, akte pa dolphin watch, at en jattegod buffe och provade sandboarding. Fast jag akte bara en gang, for sanden var som glodande kol! Det var 36 grader i skuggan, och ca 40 i solen, sa sanden var inte min van den har dagen. Det var daremot Bo, hunden. Och Jennie saklart, hihi. Vi avslutade var sista kvall i PS med "Bridget Jones", kakor och tva tyska tjejer. Mys!







o
SurfCamp var roligt, men svart! Jag stod upp flera ganger, men det var forst under tredje dagen! Vi surfade totalt 16 timmar under vara fyra dagar pa campet, sa det blev ganska mycket. Men det var en massa trevliga och roliga manniskor dar, och jag har hort och sett massor av saker jag aldrig kommer glomma. Och instruktorerna var riktigt coola. Sarskilt en av dem var en sandar manniska man bara traffar en gang i sitt liv. Han var en sandar manniska som man inte kan lata bli att gilla, och som far en att ma bra bara av att vara i narheten. Shayne heter han. Det var han som larde mig de dar australienska orden! Jag hade inte honom som egen instruktor dock, jag hade en som heter Ellen och en som kallades for Janoh. I efterhand har jag fatt reda pa att Janoh ar en Calvin Klein-modell. Vilket var ganska kul. Jag forsokte googla honom, men hittade honom inte. Men om ni hittar nagon Calvin Klein-modell som heter Jonathan och ser ut som en ung David Hasselhoff, sa ar det han!






o
Byron Bay. Kul stalle, men ganska overskattat. Och valdigt litet. Till och med mindre an Flen tror jag!

o Nimbin. Vi var pa en liten tur till denna helhippiega stad. Det luktade marijuana overallt, och de flesta butiker salde hash. Det kandes valdigt surrealistiskt alltihop. Under turen akte vi ocksa till ett vattenfall och en marknad, vilket var riktigt mysigt! Pa marknaden kunde jag inte lata bli att tanka pa att mamma skulle fullkomligt alska den, jag hittade massa saker jag ville kopa till henne! Och pa bussen kunde jag inte lata bli att tanka pa pappa, for da spelade de Bob Marley.


En annan grej med Byron ar att det typ inte finns nagonstans att bo. Jag fick inte tag pa nagot hostel, sa jag fick smygsova hos nagra kompisar fran SurfCamp pa deras hostel. Traffar sa mycket gulligt folk har nere sa det ar inte sant! Och idag tar jag bussen till forst Brisbane, och sen Gatton, for att forhoppningsvis jobba pa en farm. Sa jag vet inte hur snart jag kan ge er nagon uppdatering igen, men forhoppningsvis ar det inte saa svart att hitta internet dar. Jag laddar upp lite bilder pa Facebook sa att ni far se lite mer! Hoppas ni har det bra dar hemma, jag tanker pa er och saknar er varje dag!


Jag ar lycklig!

Klockan ar nu 22.22. Och det sager jag inte bara for att ha nagot att saga. Jag sager det for att en person dar hemma ska veta att jag tanker pa na. For 22.22 ar en magisk minut. Och vet ni? Idag har jag varit sa lycklig att det inte ar sant. Anledningar till detta:

 
* Om en tva timmar ser jag New Moon! Aah!
* Imorgon aker jag och Jennie till Port Stephens!
* Pa fredag gor vi "Triple the adventure" i namnda stad, vilket gar ut pa tre saker: Parasailing, Dolphin watch (med 99 % chans att se delfiner) och sandboarding. Det ska bli sa kul att jag haller pa att ga i bitar!
* Nasta vecka ska jag pa Surf Camp! Wiho!


PS: Nar jag akte var det meningen att jag skulle lagga upp det har klippet har i bloggen. For varje gang jag hor den har laten, sa tanker jag pa er. Saklart. Den handlar ju om er.



PS2: Idag larde jag en australienare saga "Pilutta dig!" Oh vad jag kande mig nojd efter det!


Min forsta tid i Sydney i bilder

Enligt mina foraldrar basta sattet att forbereda sig for en lang flygtur nar man har resfeber. Det var gott, men funkade sadar.

 

Min sovplats de forsta dagarna i Sydney. Majs!

 

Turistbild framfor Operahuset!

 

Det var rishtigt stort, huset. Och att det till stor del var gjort av svenskt material gjorde att man nastan ville ropa "Swedish power!" eller nagot annat tontigt.

 

Det finns en park precis vid Operahuset som heter Botanical Gardens. Det ar urmysigt, och har typ varldens finaste trad!

 

Sa fina att man bara maste krama dem!

 

Hyde Park! Mysigt stalle!

 

Nar vi lunchade i The Rocks forsta gangen fick jag snart klart for mig att har ar det inte sparvar som kommer och ater rester. Det ar papegojor. Sa himla fina!

 

En aborigin som sitter och spelar didgeridoo i hamnen varje dag. Honom hade nog mamma gillat.

 

En kvall var vi uppe i en exklusiv restaurang som snurrade runt runt, hogt upp i luften. Ni ser vilken utsikt!

 

Var ute en kvall for att fira en svensk tjej som heter Malin. Har har vi en del av sallskapet. Storsta delen kommer fran flera olika engelsktalande lander. Harliga manniskor!

 

Jag och Anna, tjejen jag mailat med innan jag kom till Australien och av en slump traffade i tv-rummet pa hostelet.

 

Jennie pa tryckeriet. Hon agde typ pa att plocka ihop papper.

 

Sa har mycket hade vi gjort efter ungefar 10 timmar pa tryckeriet. Massor med foldrar!

 

Efter jobbet gick vi och kopte glass. Sjalvklart sponsrade vi GB Glace!

 

Pa vag hem fran bussen gick vi pa York Street. Det ar den vackraste storstadsgatan jag nagonsin sett. Byggnaderna ar helt otroliga.

 

Och sa har ser det ut i hamnen. Gar man lite langre fram sa ser man snart Operahuset. Det ar sa fint har!

 

Inte forran min andra promenad i Botanical Gardens, med Jennie, upptackte jag vad det ar for djur som hanger har i Sydney. Till exempel var det massvis med soeta kakaduor som struttade fram over grasmattorna.

 

Och det laskigaste men samtidigt haftigaste maste vara de flygande hundarna. Sanadar fladdermoss fast med hundhuvudden ni vet. De ser man ofta nar man tittar upp i himlen pa kvallen i Sydney. Och ibland, nar de har en massa stora stralkastare som spelar i himlen samtidigt som det flyger en massa flygande hundar i luften, sa ar det omojligt att inte tanka pa Batman.

 

Sa mysigt! Jag onskar att ni kunde vara har och se det!

 

Planer so far:

Imorgon: Manly beach

Onsdag natt: Midnattsvisningen av New Moon

Torsdag: Aka till Port Stephens med Jennie for att spendera nagra dagar dar, aka sandboarding och annat kuligt

 

Jag hoppas ni har det bra dar hemma! Ni ska veta att jag saknar er jattemycket! Men det brukar losa sig nar jag tittar pa vilket klipp som helst av er pa min mobil. Eller laser ett sms eller brev jag fatt. Ni ar finast i varlden! Och jag ar glad. For livet ar ganska fint just nu.


Rapport efter första jobbdagen i Sydney

Vet ni vad? Som av en slump fick jag ett litet jobb igar! Jag satt pa Work & travel-kontoret och hade just fragat om ett jobb i Melbourne, och sa, helt plotsligt fragade de om jag hade nagot att gora idag (igar sa de alltsa "imorgon"). Som tur var hade jag inte det! Jag tog det pa direkten! Det var pa ett tryckeri som heter Dobson's printing! Det var bra betalt, men det var ganska monotont. I princip sa fick jag plocka ihop haften som sedan ska sattas ihop. Det lag liksom 20 olika hogar pa ett bord, och jag fick ga fran ena sidan av bordet till andra om och om igen for att se till att varje hafte hade ett blad av varje sort. Jag hade inte sa bra skor, sa det kanns i knana och fotsulorna nu. Enda rasten vi hade var lunchrasten, och jag ar inte sa van vid att ga och sta i 7 timmar. Men det var det vart! En erfarenhet och nagra australienska dollar rikare blev jag ju iallafall. Hoho. Ska dit imorgon igen, men sen vet jag inte hur det blir! Har blivit sugen pa att jobba lite pa en farm!

Jag hade iallafall med mig Jennie! Vi upptackte att det blir mycket roligare om man pratar om favorit-filmkillar i stil med Jack Dawson och killen i "Dagboken". Men allra roligast blir det om man sjunger Disney-latar (helst fran Lejonkungen eller Robin Hood), Moulin Rouge-latar och massa andra sanadar bra godingar.

Jennie ar uppifran landet i Sverige. Hon sager ofta ö istallet for o. Jag alskar det! Pöjkar. Körv. Göö. Hon ar alltsa precis tvartemot dethar tangentbordet kan man saga.


Apropa göö! Hon sa det idag. "Oh, vad göö". Da kunde jag inte lata bli att tanka pa Lina och Sandy, som ju kan saga sa ibland. Jag var glad i flera timmar efterat.

Saker jag lärt mig den här veckan

  • Man blir valdigt trott om man inte sover sa mycket mer an en timme natten innan en flygresa.
  • Bade mamma och pappa tycker att det basta sattet att bota resfeber pa ar genom att dricka nagot alkoholhaltigt.
  • Min farmor kan skriva valdigt fina lappar.
  • Jag blir gratfardig nar jag ser att de jag alskar alskar mig lika mycket som jag alskar dem.
  • De visar bra filmer som den senaste Harry Potter-filmen pa Thai Air.
  • Om man satter sig pa sladden till Thai Airs horlurar nar de ar inkopplade sa gar de sonder.
  • Det ar valdigt manga indier pa Bangkoks flygplats. Och de glor. Och posar. De manliga indierna alltsa. Nagra kvinnliga sag jag knappt.
  • Det ar kul att se en indisk fyrtioarig man sta och puta med rumpan, med en diskret hand pa hoften sa att han framhaver rumpan samtidigt som han genom att dra upp byxorna blottar vristen.
  • Om du vill ha egen tv-skarm och flera olika val mellan tv-serier, filmer och spel sa ska du aka med Thai Air.
  • Att ta sig fran flygplanet och ut ur Sydneys flygplats var ungefar 10 ganger lattare an jag forestallt mig.
  • Ibland kan det vara 30 grader varmt har pa kvallen.
  • Det ar valdigt latt att fa nya kontakter. For alla ar hur snalla som helst.
  • Om man tycker om att traffa manga olika sorters manniskor ska man bo pa hostel. Med flerbaddsrum.
  • Att hora Agnes Carlssons "Release me" i Australien kan fa mig genuint lycklig under en ganska lang stund. Darfor ar det underbart att den spelas sa pass ofta som den gor.
  • Forvanansvart manga fran andra lander kan man diskutera Astrid Lindgren med.
  • The Twilight Saga forenar manniskor. Borja prata om Twilight med nagon tjej och ni blir vanner direkt.
  • Nar man setat och lyssnat i 3 timmar pa saker man ska och kan gora i Australien ar man i slutandan valdigt trott.
  • En av surfarinstruktorerna pa Surf Camp ser ut som Jeremy Sumpter i "Peter Pan".
  • Om det ar meningen att du ska lara kanna vissa manniskor, sa blir det ganska uppenbart. Har sker sammantraffanden hela tiden. Exempel: Jag larde kanna en Louise fran England da hon var tvungen att vanta ut ett regn. Nagra timmar efter att vi sagt hejda traffades vi igen, da vi skulle kopa varsin mobilladdare. Genom Louise har jag nu traffat massor med manniskor. Bland annat tva svenskar som heter Erik och Anna. Och vet ni vad? Den Anna ar en av Annorna jag skrev med innan jag akte till Australien. Dom om var forvaning nar vi upptacker att det ar var en gammal mailkompis som sitter i hostelets tv-rum!
  • Man gar valdigt valdigt mycket i Sydney. Vart man an ska, gar man. Aven fast det rakar vara valdigt langt dit.
  • I Sydney sitter annonser pa stolparna vid overgangsstallen. Riktigt smart, for folk laser oftast dar nar de vantar pa att ga over. Valdigt praktiskt.
  • Vissa annonser kan man inte lata bli att undra bakgrunden till. Som en annons om att man kan ta "French kiss"-lektioner till exempel.
  • Darling Harbour ar vackert. Och det tar lang tid att ga runt det.
  • Opera-huset ar stort. Och fint. Och passar utmarkt att posa med.
  • Botanic Gardens passar utmarkt till brollops-ceremoni-plats.
  • Hyde Park ar sadar lummigt och fint att det kanns som om man ar pa nagot fint stalle i Sverige nar man ar dar.
  • De kor midnattsvisningen av "Twilight" och "New moon" har ocksa.
  • The Rock ar ett valdigt mysigt stalle. Ungefar som vid hamnen i Nykoping.
  • Man kan festa valdigt lange har. Flera stallen stanger sju pa morgonen.
  • Det absolut godaste vinet jag smakat heter numera "Belle".
  • Det ar ganska stor skillnad pa Oxford Street har och det i London. For har ar Oxford Street gatan dar gays och dragqueens hanger.
  • Man far ont i fotterna av att bo i Sydney.
  • Man kan dricka kranvattnet. Men det smakar lite mer salt an jag ar van vid. Eller nan annan mineral, jag vet inte vilken.
  • Det verkar bara finnas ett tryck i vattnet har i Australien, bade i handfat och duschar. Kanske ar det for att de inte har sa mycket vatten.
  • Om man rakar skara sitt pekfinger pa ett rakblad sa forsar det blod ganska lange.
  • De har gratisbussar i Sydney.
  • Rugby har ar inte som rugby ar i vast. For har har de inte mer skydd an en fotbollsspelare. Lite skillnad fran den amerikanska dar de springer runt med hur mycket skydd som helst.
  • Hemma skriver vi ju 3 % fett pa varor. Har skriver de 97% fat free.
  • Det ar ratt sa billigt med internet har i Sydney. 3 AUD/h. Vilket ar ungefar 19 spann. Helt okej!
  • Men jag kan aldrig lara mig att man trycker pa Shift och inte Alt nar man ska gora @.
  • Pa vissa internetcafeer kan jag inte kommentera saker pa Facebook, hur mycket jag an skulle vilja.
  • Bloglovin' forsummas ganska mycket av mig nar jag ar har nere. Vilket inte gor mig nagot, eftersom det skulle kunna tyda pa att jag faktiskt har ett liv nu.  
  • Det tog kortare tid an jag trodde att borja sakna alla dar hemma. For trots att jag har det bra har, sa kanns det i hjartat nar jag tanker pa er. Hur fina ni ar, och hur glad jag ar att jag har er.

Nu åker jag!

Gud, jag har en sån resfeber just nu. Jag har sovit knappt en timme idag, då jag haft saker jag velat göra klart. Flera av de planerna får vänta tills jag kommer hem. Men just nu känner jag mig illamående, jag fryser och är skittrött. Jag kan inte tänka. Så antagligen blir det jag skriver mest blaha.

Men det här ska bli kul! Och jag kommer sakna er. Tänkte visa er förresten, vad jag skrivit på armen.

Det är från en fin dikt som jag älskar. Och den handlar om er. Den ska jag kolla på, om jag någon gång känner mig rädd eller ensam. Och så ska jag göra som jag ibland gör när jag är ledsen - jag tänker mig att jag står i en stor gruppkram med alla människor jag älskar, som skrattar och ler. Då blir jag glad och varm.

Nästa gång vi hörs är jag i Australien. Och jag tror, att då kommer jag vara glad. 








RSS 2.0