Går det snabbare om man har högre ljud på mp3:n tro?

Förra veckan var det köket. Nu är det dags för mitt rum. Nu ska det städas utav bara helvete. Och eftersom jag fortfarande inte hittat min tidtagarfunktion på mobilen får det återigen bli stegräknaren. Tänk vad jag kommer ha koll på hur lång tid jag behöver för att städa huset sen! För att inte tala om hur många steg det krävs! Det känns mäktigt, verkligen. Att få ta del av så värdefull information.


Verkligen.


Vi hörs! (eller så gör vi det inte, och då vet ni varför!)


Johan Glans gör (nästan) en Josse

Johan Glans (och hans "mormor") är väl för underbar! Jag älskar slutet av det här klippet. Och det får mig att tänka lite på vår kära norgetös Josse. Inte för att hon skrattar när hon berättar sorgliga saker, eller att hon är elak eller kallhjärtad, för det vet vi ju att hon verkligen inte är. Men ofta när andra pratar om allvarliga saker så kan hon brista ut i skratt för att hon tänkte på något annat. Just då kanske det är ganska förvånande, men i efterhand kan man ju tycka att det är en ganska roligt också. Om någon berättar något och förväntar sig en massa medlidande blickar, och så är det alltså en som inte gör så, utan skrattar istället, och kommenterar något ingen annan lagt märke till. Det är ganska charmigt faktiskt. Och visst saknar vi det? Visst saknar vi Joe?Sofia kan hon med

Proppis är göllig.I bilen, på väg till Eskilstuna, sitter hon, jag och Lini. Vi kommer in på samtalsämnet koalor.
Lina: Åh, koalor är så..
Proppis: .. nerdrogade!

(Alla vet ju att det är det adjektiv man ska beskriva en koala med)


Hemma hos Jay. Vi spelar "Hur fan visste du det?" 
Elin Jay (som läser upp frågan): När man förstorar brösten finns det fyra olika ställen på kroppen man kan föra in inlägget från. Vilka?
Proppis: Snoppen!

(Såklart!)

Jag är kär, igen

I fredags fick jag foundation med borste från i.d. bare minerals av mamma. Jag kan utan att överdriva säga att det är den bästa sminkprodukt, alla kategorier, jag provat/ägt. Den är precis vad man vill att en foundation ska vara. Helt underbar! Den liksom smälter in i huden och gör den fin så fin. Det finns bara en nackdel - priset. Burken och borsten (precis likadana som är på bilden) kostade tillsammans ca 700 kr, men ny borste behöver man ju inte köpa varje gång. I vilket fall som helst är jag fast. Nästan för fast, faktiskt. Jag har hittat Mr Right. Jag har hittat Mr Right Foundation.


Jimmy kan det där med att hålla låda

Det var trevligt igår. Och på vägen hem underhöll Jimmy oss. Han tyckte inte om att vi alla var ganska trötta. I taxin satt Jimmy och Sandra båda framme med chauffören, och Jimmy pratade och pratade, och Sandra sa ideligen till honom att vara tyst. Och ibland fick han till det. Andra gånger gjorde han det inte. Vad som var vad är vi nog alla oense om. Men en line minns jag;

"Sandra är söt. Och snygg. Ni skulle se henne naken!"


Nazzäzterna

När jag ser orden "nazisterna" eller "nazist" så är det inte ovanligt att jag småfnissar för mig själv. Och nej, det är inte för att jag är det själv, och nej, det är inte för att jag tycker att de gjort något roligt, och nej, det det är inte för att jag är en smygfascist. Jag skulle snarare säga att det är Robert Gustavsson som är boven i det hela. För i mitt huvud hörs alltid orden så som Robert Gustavsson sa det i "Glenn Killing i manegen".Man kan alltså säga att det här klippet har förändrat mitt liv. Frågan är om det är till det bättre eller till det sämre.

Man tager vad man haver


Ibland finns inte vanligt papper till hands. Och nu undrar jag: Är det bara jag som i det läget använder glasspapper när jag är i akut behov av något att skriva på?


"Klockan tre en fredagskväll"

Nån mer än jag som tänkte på vad Ann Söderlund just sa i "Världens härligaste män"? Hon sa "Och så står man där klockan tre en fredagskväll.."

Klockan tre en fredagsKVÄLL? Vilket "klockan tre" menar hon då? Menar hon i själva verket tre på eftermiddagen, eller kanske tre på natten? Har hon en slags omvänd dygnsrytm eller något?


Förvirrad. Det är vad jag är just nu. Till och med mer än vanligt.

Dimman klarnar

Läste i Linis blogg ett inlägg som hänvisade till en del fylleinlägg från hennes sida, som då finns publicerade på hennes förra blogg. Då var det särskilt ett inlägg jag reagerade på;Det jag reagerade på var att vi båda verkade lite på lyset, men också att vi båda gav sken av att ha haft en riktigt najs kväll. Jag blev genast nyfiken på vad för kväll det kan ha varit. Och nu vet jag (tänk vad bra det är att ha bilddagbok!) vad det var för kväll.

Det var Halloween!

Och när jag sett alla bilder förstår jag. DET förklarar saken, tänker jag. Visst gör det?

Den här låten får mig att komma ihåg alla sommarkvällar med er


Det fick bli stegräknaren istället

Hittade inte det förbannade tidtagaruret på mobilen, hur mycket jag än letade. Och då letade jag länge. Så kom jag på att vår stegräknare har automatiskt tidtagarur, så då fick det bli den istället.

Resultat: Tid: 0'16'19, steg: 1747, km: 1,11.


Frågan är vilken användning jag kan ha av den här informationen?

Äntligen lite användning för mobilens tidtagarur

Näe, hörrni. Jag har tråkigt. Jag är nyfiken på hur snabbt det kan gå att städa hela köket, grundligt. Så jag ska försöka göra det så snabbt jag kan, på tid. Det är ju liksom alltid bra att veta hur lång tid det kan ta. Säger vi.

Återkommer.
 

(om jag inte misslyckas och typ tycker att det är så tråkigt att jag skiter i det istället. då kommer jag låtsas som ingenting, så att ni vet)


Världens kanske bästa tv-intervju


David och Victoria Beckham blir intervjuade av Ali G, som ställer de absolut bästa frågorna. Han som spelar Ali G är Sacha Baron Cohen, som även gör Borat och Bruno, och enligt mig är han ett komiskt geni. Klippet är bra från början till slut (kolla noga på hans jacka när han vänder sig om i början), men bäst tycker jag att det är 06:08-06:30 och 08:45-09:40.

Det, enligt mig, värsta du kan säga till en människa du bryr dig om

Saker som är hemska att göra mot andra människor är vi nog alla ganska medvetna om. Vi vet att man inte ska döda, inte misshandla, inte vara otrogen. Det som är lite svårare är att veta var gränsen går för vad man får säga och inte får säga till vissa människor. Självklart får man ju säga vad man vill, eftersom det finns något som heter yttrandefrihet. Men vissa saker ska man inte säga, om man nu är inte en sjuk människa som bara vill såra.

Det finns en mening som är värre än alla andra, en mening som skulle vara svår för mig att förlåta. Nu är jag så lyckligt lottad att jag vet att ingen skulle säga så till mig. Ingen som betyder något i alla fall, och jag skulle tvivla på att någon annan skulle säga det heller. Särskilt inte efter att jag skrivit det här. Men eftersom jag vet hur destruktiv den är för min del har jag förstås fått höra den någon gång, annars skulle jag ju inte veta hur sårande den är. Meningen jag pratar om är "Du skämmer ut mig". Säger du så till mig eller en person jag bryr mig om, tappar jag respekten för dig. Och det är av flera olika anledningar. För det första så är det för att om jag inte tycker att jag skämmer ut mig själv, så gör jag heller inte det. Och vet du inte det så är du bara dum i huvudet. Jag är alltid mig själv, och det är väldigt sällan jag bryr mig om vad människor jag inte känner tycker om mig, och sådant uppskattar jag hos andra människor med. Man måste inte vara så, men det är snarare en bra än en dålig egenskap enligt mig. Jag tycker om människor som är spontana och ärliga, som bara är, utan att tänka på "image" eller liknande. Det är sådana jag ofta väljer att umgås med. Om då någon jag bryr mig om, som jag respekterar, och som säger att jag skämmer ut denne, då vet jag inte vad jag ska tro. Den personen trycker då ner ovanstående egenskaper, som jag tycker om. Den hindrar dem från att komma fram. Den hindrar den tilltalade från att vara sig själv. Och sådana människor, som jag inte kan vara mig själv med, umgås jag inte med. Vidare representerar den meningen så många osmickrande egenskaper hos den som just sa det, att jag nog inte kommer kunna prata med den människan förrän han/hon förklarat sig så pass att jag förlorat mitt nya, sämre, sätt att se på personen.

De här egenskaperna passar in på person som säger "Du skämmer ut mig" till någon: 
1. Bryr sig mer om sin image än sina nära (eftersom denne trycker ner sin kompis endast på grund av rädsla för att se töntig ut inför andra)
2. Ser sig som förmer (för säger man så är det som att man säger "Du är inte värdig nog att vara i min närvaro")
3. Ologisk (eftersom personen tror att den ska skämmas över vad en annan människa gör, vilket inte låter vettigt på något plan)
4. Skäms egentligen över sig själv (då personen säkerligen inte kan vara sig själv eftersom den måste tänka på sin "image" hela tiden)
5. Osäker på sig själv (som måste vara med "rätt" sorts människor för att försöka känna sig bättre än han/hon tycker att han/hon är)
6. Självcentrerad (eftersom personen tror att alla kollar på och bryr sig om vad denne, och dess anhöriga, gör)
And the list goes on.

Inte nog med det, så sårar den där meningen något otroligt. Den meningen sänder ut signaler som "du duger inte som du är" och alla andra dåliga signaler man faktiskt kan sända ut i något man säger. I princip. Anledningen till att jag skrev det här inlägget är för att jag märkte hur förbannad jag blev när jag hörde att en av mina söta vänner fått höra den meningen för inte så länge sedan. Fast då kanske det var "Du skämmer ut dig", vilket inte är lika hemskt som "Du skämmer ut mig", men förbannad blev jag i alla fall. För ingen ska sätta sig över andra genom att bestämma vad som är skämmigt och inte. Hur kan den veta att andra ser ner på personen den just tilltalat? Personen ska inte skämmas på grund av den som enligt denne "skämt ut" personen. Nej, han eller hon ska skämmas på grund sin taskiga attityd. För det är den som är elak nog att såra sin vän som ska skämmas. Och det kommer jag alltid att tycka.

Åh vad jag är glad att jag bara har fina människor omkring mig, som jag aldrig skulle höra något sådant ifrån. För den personen jag hörde det ifrån, är nu out of my life. Det tackar vi för! För det betyder, att också meningen är, så att säga, out of my life. Två flugor på smällen, alltså.

Och skulle någon någonsin uttala meningen till någon av de jag tycker om, så har jag bara en sak att säga till denne; SCREW YOU!


A tribute to "Grey's Anatomy"

Som alltid på onsdagar var det Grey's anatomy igår. Åh vad jag gillar den serien. Och de sista 10 minuterna igår måste jag nog lägga till i min topp tre över seriens bästa moments. Här har ni listan:

Avsnitten med bomben i säsong två. Det var det absolut första jag såg av serien, och aldrig har jag varit med om att fastna för en serie så brutalt. Detta är avsnittet, där en man har en osäkrad granat i sin mage, där doktor Bailey ska föda barn, men inte vill göra det förrän hennes man är där, där hennes man kommer till sjukhuset, så skadad att han riskerar att dö. Och mitt i alltihop så finns det en bomb på sjukhuset. En bomb som gör, att faktiskt alla på sjukhuset riskerar att dö.Det avsnittet slutar med Meridith som säger "What did I do" om och om igen.
Avsnittet heter "It's the end of the world" och det följande heter "(as we know it)".
Kan vara de bästa två ihophängande avsnitten i en serie någonsin.Sista avsnittet av säsong två ("Losing my religion"). Izzie har övertygat sin patient Denny, som hon har förälskat sig i, att göra en operation. Operationen går bra, och hela sjukhuset ska på bal. Innan balen vill Izzie gå till Denny, som efter operationen friat. Men när hon kommer till hans sal, så får hon en hemsk överraskning. Hon hade inte haft en tanke på vad operationen kunde ha gett för komplikationer, och allt är bara så sorgligt.  I bakgrunden hörs "Chasing cars", och det passar så bra. Den här scenen har gjort så att varje gång jag hör "Chasing cars", är det Grey's anatomy jag tänker på.
 


Så fint, så fint.


De sista minuterna av gårdagens avsnitt (och som efter lite research även visar sig vara de absolut sista minuterna av säsong 4). När jag såg Izzie trösta Alex, så kunde jag inte låta bli att tänka på när det var tvärtom. När Denny dött, och det var Alex som tröstade Izzie.                 
                                                       

Underbart.

Back on track

Kan meddela att ordningen nu är återställd. Eller ja, så gott som. Vi har nu fått tillbaka vår dator efter en och en halv vecka på lagning. Så nu är jag glad. Mest glad är jag nog över er. Över att ni inte släppt mig, fast ni fått lite för lite att läsa här den senaste veckan. Nu vet ni varför.

Apropå frånvaro så förstår jag inte riktigt bloggare som skriver att "Förlåååt mig så mycket för att jag inte har skrivit, det ska inte upprepas!" om de missat en dag eller två. Det känns lite som om bloggare som skriver så nedvärderar sina läsare, eftersom de verkar se det som att deras blogginlägg är det viktigaste i läsarnas liv. Som om till exempel Kenza tror att hennes läsare inte har bättre saker för sig än att längta efter nya blogginlägg från henne. Så, jag ser er som människor med egna liv, som inte dör bara för att jag inte skrivit. Vilket gör att ett "förlåt" känns ganska så överflödigt.  

Men saknat er, det har jag sannerligen gjort. Det känns skönt att vara tillbaka.

No, we couldn't possible know who this man isMSN vill vara lite mystiska och bevara spänningen genom att dölja den omskrivnes ansikte. Och fick mig att känna mig lite överlägsen. "Tillåt mig småle", tänkte jag för mig själv. Den känslan är jag nog inte ensam om att ha, eftersom det ju finns fler än jag som kollar på Idol. Well well, lite credd förtjänar de väl, MSN-journalisterna. De försöker ju åtminstone.

Världens bästa

Jag är glad. Allt känns så bra. Jag har aldrig varit bakis och samtidigt mått så här bra förut.

Igår var vi hos Camilla, och hela gänget var där. Flera hade med sig sina respektive också, så det var proppfullt av härliga människor. Det var så otroligt underbart att träffa alla, att vi var tillsammans igen. Det var den roligaste och trevligaste kvällen på länge, och det beror nog på att Camilla hade ordnat allt så bra, men också att det ju faktiskt var världens bästa människor samlade under samma tak.

För ni är verkligen världens bästa, och jag är så glad att jag har er, att ni finns i mitt liv. Med er är jag allt jag vill vara.


Vill bara att ni ska veta det. Att ni är bäst alltså. Pöss på er!

När man åker tåg är det viktigt att ha fin litteratur till handsJessica - "My balls are brown and furry"Okej, jag ska erkänna en sak. Jag känner en person med väldigt långt hår. Hon är en av mina babes. Och visst skulle jag kunna berätta ganska mycket om det där håret - dess färg, dess längd, gånger då det har fastnat överallt och ingenstans. Men nu ska jag ju vara ärlig, och i sanningens namn vill jag mycket hellre snacka om personen håret sitter på. En helt otrolig person, som, när jag först träffade henne, blew my mind.

Jessica heter hon. Hon är en av de underbara personer jag lärt känna och kommit nära under gymnasietiden. Och hujedamej vad jag är glad över att jag lärt känna henne. Mitt första intryck av henne var att hon var ganska blyg och så, efter att jag sett henne blivit skälld på, varpå hon böjde på huvudet och sa "Förlåt". Tänk vad fel jag hade. För det där var ju inte Jessica jag såg. Det var en av många karaktärer hon blev då och då. Nu ska ni inte tro att hon är schizo, för det är hon inte. Se henne mer som en Robin Williams, som ju, i varje intervju, hoppar från karaktär till karaktär i sina svar. Se henne som en sådan, som gör vardagen till en komedi, fylld av roliga och fyndiga karaktärer.

Pestis, som jag ett tag kallade henne (hennes gamla smeknamn Pesti + bästis = Pestis), är en av de bästa värdinnorna jag vet. Varje gång vi varit hemma hos henne med babesen så har det blivit så otroligt kul! Som midsommar 2006. Det kan vara den bästa midsommaren jag varit med om. Favoritdelen var när vi alla som var där, gick igenom kläder hennes familj skulle skänka bort. Vi bestämde oss för att ta på oss de allra fulaste kläderna vi kunde hitta av dessa, för att sedan springa över till grannen, där det också var fest. Dessutom så var det två personer som fyllde år där, och vi tyckte att det var ett ypperligt tillfälle att sjunga en trudelutt för dessa, för att sedan kasta dem i poolen  som finns i grannarnas trädgård. Det gjorde vi också, efteratt vi mottagit alla applåder vi möttes av när vi kom springande mot den intet ont anande församlingen, och födelsedagsbarnen blev precis så överraskade som vi ville att de skulle bli. Allt var bara precis som det skulle den kvällen, så kändes det. Och så har det ofta känts hos henne ska jag säga. Som när vi firade hennes födelsedag, och avslutade kvällen i hennes underbara bastu. Eller den gången vi firade mini-jul alla tjejsen, och bastade även då. Mitt i bastningen bestämmer vi oss för att springa runt huset. Och just då står det en tant precis vid entrén, klockan två på natten, för att rasta sin hund. Just precis då vi sprang halvnakna runt huset i snön. För att inte nämna vem som stod i Jessicas buskar och pissade under midsommaraftonen. Och jag ska säga er, att det går inte att göra annat än att älska Jessi, Jessis hus och Jessis bastu. För där har vi alltid haft så himla kul.

Något som är väldigt sällsynt, och som jag vet att Jessica har inom sig, är förmågan att ploppa ur sig one-liners så att det ryker om det. Jag känner absolut ingen som har humorn medfödd på samma sätt som henne. Det är som om hon lever och andas humor. Visst är hon seriös när sådant behövs, men annars är hon humor för mig. Hon borde heta Humor i andranamn. För att ni ska förstå detta kan jag ge ett exempel. Det var på midsommarafton 2006 som jag tidigare nämnt, och vi står alla kring grillen för att bereda mat. Allt är frid och fröjd, och alla står och filosoferar. Så tittar Jessica ett slag på sin mamma, innan hon säger "Mamma, har du tänkt på att pappa är en motherfucker?". Tystnad. "Jaa", säger Jessicas mamma efter ett tag. "Det har jag inte tänkt på, men nu när du säger det.". Vad jag blev imponerad av Jessica. Hur kan hon komma på alla dessa finurligheter hela tiden? För sådana saker säger hon titt som tätt. Det är nästan så att jag funderar på ifall hela hon är fylld av vitsar ingen sagt, och som bara väntar på rätt tillfälle att få sägas. Det skulle inte förvåna mig.

Jessica borde ha ett till mellannamn. Och det är Teaterapa. För oj vad hon älskar att spela teater, att få människor att skratta. Och visst har hon talang för det också - det är ju inte för intet hon var den enda av aktörerna som uppmärksammades av recensenten som just sett Kolhusteaterns uppsättning av "Djungelboken". Hon skrev hur otroligt bra hon var. Och det var hon. Hon har humorn i sig. Jag vet, att alla som såg henne, måste ha känt samma sak som jag - att hon är född till att bli komiker. Hon har den där timeingen som de säger är så viktig. Dessutom så tror jag att det är mycket tack vare henne som vi gjorde ganska många teatrar i skolan. Jag kommer aldrig glömma hur fantastiskt kul hon, jag och resten av babesen hade när vi gjorde "Tomte 2005" det första året, eller för all del när vi gjorde "Studentspex" med dramagruppen. Jessica lyste i alla våra uppsättningar - hon är en helt fantastisk skådespelerska.

Du kickar ass Jessica. Du är helt otrolig. Du är den absolut roligaste jag känner, alla kategorier. Du är den bästa skådespelerskan, den bästa imitatören, den bästa komikern. Du har en fantastisk gåva - för du kan se humor i allt. Jag vet inte hur många gånger du fått mig att skratta åt något jag sagt efter att du "spelat upp" det jag just sa. Förutom det så är du otroligt omtänksam, bra på att lyssna och framförallt en helt fantastisk vän. Du får en alltid att må så bra.

Jessica är som sagt väldigt bra på att härma, och göra imitationer. Men hon har vissa likheter med Allram Eest som bara finns där.

Lyssna här på Allram Eests skratt.

Lyssna nu på Jessicas skratt i slutet av det här klippet.


Hörde ni? De skrattar likadant! Jag vet inte hur många gånger jag informerat henne om detta. Men det är ju kul att visa det så här konkret också.

Och Jessica, min snutt, jag hoppas att du vet att jag tror på dig, och att jag alltid kommer göra det. Jag kan inte göra annat, när du är så otrolig som du är. För du har en talang som du inte borde hålla för dig själv. Du har något som många fler behöver ta del av. Och du vet att jag finns där nästa år, och hejar fram dig. För det du gör, det gör du med briljans. På samma sätt som du är en underbar artist, är du också en fantastisk vän. Jag är så glad att det finns en människa som du. Jag vet inte vem jag ska tacka för det, men vem det nu är, så förtjänar den personen en riktigt stor applåd.

I min studentmössa skrev hon
"EIVOR! <3
Idag: -Är det dina egna eller lösögonfransar? - Näe, det är mina... lösögonfransar /  <3 Jessi"

RSS 2.0