PRECIS sånt här får mig att smälta #2Jag har aldrig träffat på något så fint förut. Och det var så häftigt, för man kände en sådan VÖRDNAD av att bara få vara omkring dem. Det här KAN vara det bästa jag gjort.

Lill-Babs och jag

Pappa har fått i 50-årspresent att lära sig spela golf i fina Black Mountains häromkring. Och första gången vi var där var vi ganska så jättetidiga (med mina mått mätt), och hade därför ganska mycket dötid. Vi sitter där på en terrass högt upp, och småpratar. Och så säger pappa: “Är inte det där Lill-Babs?”

 

Vi tittar neråt. Och dra mig baklänges och kalla mig Bertil, där står hon ju, Lille Bah! Hon som jag tycker är världens finaste i “Så mycket bättre”, hon vars låt jag hade som ringsignal under hela förra året (“Älskade ängel” for the win), hon var precis nedanför mig. Hon som jag vill bli som. Jag förstår vad jag måste göra. Här gäller det att tänka snabbt. Så vad gör jag? Jag RUSAR ner för trapporna (tre-fyra stycken minst), och sen är jag äntligen på samma plattform som henne. Jag ser henne framför mig, hon står där, bara några skutt ifrån mig. Jag vågar inte gå fram först, för herregud, det är ju Lill-Babs vi snackar om här. Men så får jag något i blicken, och tänker att skit samma, bare kör!

 

Så jag ropar “LILL-BABS! HEEEJ!”, och springer henne till mötes (inte för att hon går mot mig, men ändå, sluta sabba mitt moment här herregud), och där står hon, lite överraskad, och chockad kanske, vet inte riktigt vad hon ska säga här, hon hade ju hört att golfbanan var stängd, och här står en svensk person och ropar hennes namn. Som om de känner varandra. Men inte minns hon att de setts förrut? Det brukar hon ju vara så noga med – skicka blommor och allt möjligt till vänner och bekanta.

 

Jag vet inte vad som tar åt mig. Men utan att jag hinner tänka skriker jag “Ett djuriskt hårigt bröst!”. “Ursäkta, VAD?” säger Barbro. Jag ställer mig närmare henne. Nu är vi bara en decimeter ifrån varandra. Hon luktar Chanel. “ETT DJURISKT HÅRIGT BRÖST!” skriker jag, än en gång, lite högre en förra gången, för så är det ju i låten. Damen framför mig står som I chock. Jag grabbar tag I henne, och ger henne en bamsekram. “Åh, Lill-Babs, vad du är fin ändå!” säger jag medan jag kramar hårdare en sista gång innan jag släpper henne. Barbro skrattar lite generat, tack snälla du. Sen vet vi inte vad vi ska säga. Jag tycker att hon ser lite illamående ut. Jag smäller till henne I ansiktet. “TA DIG SAMMAN!” skriker jag. Och så ger jag henne en smäll till, för säkerhets skull. Sen tar jag tag I hennes ansikte med båda händerna, och så säger jag “Lyssna på mig. Du är så jävla bra. Jag älskar dig”. Sen frågar jag om jag får ta en bild med henne, och eftersom hon är så snäll säger hon ja. Eller egentligen säger hon “Men vi ska börja rundan n-”, men jag tar det som ett ja, för det är det ju. Visst? Jag petar henne i magen och säger “PIP” när vi tar kortet, sen ger jag henne en puss på kinden, puttar ner henne i asfalten, och springer därifrån.

 

 

ELLER. Eller så står jag kvar där uppe på terrassen, och tar kort som om jag var en paparazzi. Fnissar lite, för det har ju mina vänner kallat mig så mycket, och nu är jag ju nästan det. Men känner mig lite smutsig, tycker inte riktigt om att ta bilder i smyg. Viskar “Vad gullig hon är” när hon vinkar till alla caddiesarna I båset. Och tänker att när jag är 72 år, då vill jag se ut och vara som henne. När jag är 72 år ska jag också spela golf, och vinka till caddieserna I båset. Men allra mest vill jag lysa som hon. Det går väl att ordna?

 


PRECIS sånt här får mig att smältaDet här kan vara det gulligaste jag sett. Pappor kan ju vara det finaste som finns. Särskilt om han heter Fredrik Wikingsson. Och det finaste är att det verkar hans dotter också tycka. Och det är ju förståeligt. Kolla på hans ögon. Kärleken i dem när han ser på Pella. Och hur han snosar henne i håret när han sätter sig bredvid henne i slutet av klippet. Kärleken i det.

Och. Pella måste ha det rosigaste par kinder jag någonsin sett.PS. Jag vet att det är lite underligt att jag inte skriver om Thailand när jag nu är där, utan om det här istället. Men hur kul är det egentligen att läsa att idag var det sol och när vi var på stranden var det 30 grader i havet och nu ska vi gå och ta ett kvällsdopp i poolen? Det är min verklighet just nu. Och det är ju inte roligt att läsa om tänker jag. Det roligaste jag skulle kunna nämna är när vi mötte Lill-Babs häromdan. Men jag fick för mig att det här är ju så fint, så det är ju mycket bättre än Thailand-babbel!

Thai-ai-ailand

Nu åker jag till Thailand för att fira pappa som fyller 50 år. Det ska bli roligt, för jag gillar att flyga, särskilt starten och landningen och när man är i luften. Och okej då, Thailand itself är ju även det ganska härligt. Och jag har önskat mig en träff med några speciella varelser. Vi får se hur det går!

Vi ses till nyårsafton! PÖSS ni fina!

Förra gången jag var i Thailand, för tre år sedan. Jag och mina dåvarande kompäänjöns.

"I got a vision, to make a difference, and I'm starting today"

Bara för att jag tycker så mycket om den. Pianot, texten, sången. Bara för att den blev till när artisten inte kunde sova, klev upp i natten mitt i en turné, och började skriva. För att den gör mig glad. För att när flickvännen som får träffa sin soldatpojkvän gråter, så gråter jag.


"I just can't sleep tonight,
knowing that things ain’t right.
It's in the papers, it's on the tv, it's everywhere that I go.
Children are crying,
Soldiers are dying,
Some people don’t have a home


But I know there’s sunshine behind that rain
I know there’s good times behind that pain, hey
Can you tell me how I can make a change?
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray


I lose my appetite,

Knowing kids starve tonight
Am I a sinner,

'Cause of my dinner, still there on my plate?
Ooo I got a vision, to make a difference
And I'm starting today


[...]

 

I close my eyes and, I pray
For the broken hearted
I pray for the life not started
I pray for all the lungs not breathing
I pray for all the souls that need a prayer.
Can you give 'em one today?"


Pray - Justin Bieber


Not all that glitters is gold

När jag var ute och gick i den glittriga snön häromdagen tror jag en gammal knäpp konstnär tog över min hjärna. Eller så var det febern jag har idag som var på ingång. Jag fick en idé, och hade jag hittat en hundbajskorv hade jag antagligen gjort något utav den.

Jag var ute och gick på kvällen, ni vet den tiden på dygnet då hela världen glittrar som om det har ett täcke av diamanter över sig. Och så, helt plötsligt, luktar det hundskit mitt i alltihop det vackra. Och jag tänkte att man skulle kunna göra ett konstverk om man blandar de två sakerna. 1. Man hittar hundavföring. 2. Man strör på den glittriga snön över den, bara för att det blir ett så bra budskap. "Inte allt som glittrar är guld" skulle konstverket heta. I flera minuter tyckte jag att det här var en ypperlig idé (gammal knäpp konstnär som tagit över migs fel). Om jag hade hittat bajset hade jag antagligen gjort det, så inne i det som jag var.

Nu i efterhand ställer jag mig mer tveksam till detta. Tur det, annars hade jag väl snart skurit av mitt öra och skickat det till nån stackare.RSS 2.0