Overheard i caravanparkens reception

Caravanpark-receptionist: Ja, om du inte vill ha internet under sarskilt lang tid sa foreslar jag att du koper tradlost internet-abonnemang for 24 timmar, det ar det som ar mest prisvart i det laget.

Valdigt smart caravanpark-gast: Aa, okej. Men jag maste inte sitta i 24 i strack va? Alltsa, jag kan logga ut och in under 24 timmarna och sa, eller maste jag sitta hela tiden?

Caravanpark-receptionist: Du kan logga in och ut hur mycket du vill under dina 24 timmar.

Valdigt smart caravanpark-gast: Vad bra. For om jag sitter framfor datorn i 24 timmar i strack sa blir jag nog valdigt trott, forstar du.



No shit, Sherlock. Jag vill inte ens tanka pa vad som hade hant om receptionisten hade sagt att man bara kunde logga in en gang. Hade gasten setat dar framfor sin dator i ett helt dygn da? Stackars lilla manniska!


Att farmjobba i olika delar av Australien

Under de forsta veckorna har i Yandina, pa min forsta ingefara-farm (med ormarna ni vet), trodde jag att den storsta skillnaden mellan att jobba i Gatton och att jobba i Yandina var hur man sag ut nar man jobbade.


Jag kan visa exempel, sa att ni forstar mina tankegangar. (OBS! Personer som ar kansliga for osminkade nunor bor ej lasa detta inlagg. Om ni inte anser att lera och smuts ar smink vill saga. Och isafall foreslar jag att ni tar en kurs om vad som ar smink och inte, for, I'm sorry to break it to you, men lera hor inte riktigt dit.)



Efter att ha jobbat med potatis i Gatton ser jag snarare ut som en bjorn an som mig sjalv. Ser ni? Sa blir det nar man star och plockar lera bakom en dammig traktor i tio timmar.



Nar jag jobbade med ingefara i Yandina, sag jag snarare ut som, ja vad ska man saga, en frigolitbit? Folk pa jobbet tyckte att det var valdigt roligt att jag satt sadar hela tiden nar jag rensade ingefaran. Det tyckte nog jag med nar jag tanker efter. Men mest tyckte jag att det var skont, for da fick jag liksom skugga i den fyrtiogradiga solen!


Men. Nu har vi jobbat pa en annan farm sedan jag skrev sist forstar ni. Och dar ar det inte riktigt samma sak. Dar ar det valdigt valdigt lerigt. Valdigt. Man sjunker liksom ner i leran hela tiden nar man jobbar. Sa mina forut rosa, svarta och gra klader ar nu alla bruna och/eller orangefargade.


Se bara!



Ni ser val hur handerna ser ut ocksa hoppas jag? Sa sag man ut nar man kom hem, varje dag! Overallt utom i ansiktet! Tror att det kommer ta ar innan jag far bort smutset under naglarna!



For dar var det lite mindre lera. Det var den del av mig som blev minst lerigt, i och med att det ar langst ifran marken, och darmed ocksa leran. Ja. Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker att det ar ratt sa lerigt for att vara det minst leriga stallet pa kroppen.



Och i och med att foten ar den som liksom umgas mest med leran eller vad man ska saga, sa ser den allt som oftast ut sahar. Fast, haromdagen, nar det regnade 25 jakla centimeter pa 10 minuter (!) sa var de mer orangea. Det gick inte att ga utan att liksom slurpas ner till anklarna i den orangea geggan. Men det tog jag inte kort pa, for jag var radd att kanske tappa mobilen. Men ni ar ju inte direkt trogtankta, sa ni kan nog tanka er hela scenariot anda va?


Behover jag saga att mitt resonemang om den storsta skillnaden mellan Gatton och Yandina sprack? Hihi, nej, jag tankte val det.


Idag är det Alla Hjärtans Dag. Och Ashton Kutcher är en fin, fin man.

"I hate Valentine's Day... On Valentine's Day, you should get to tell whoever you hate that you cannot stand them. There would be one day of hating, and 364 days of love."


- Ashton Kutcher under en intervju om hans senaste film Valentine's Day

Mina möten med världens farligaste djur

Idag har varit en adrenalinfylld dag, och det pa grund av inte mindre an fyra besok av farliga ormar. Jag borjar inse att Solskenskusten kanske ar lite farlig och sa. Men den varningsklockan ringde nog redan de forsta dagarna har, nar en spindel ramlade ner pa mig fran ett trad. Jag blev HELT livradd. For det var ingen vanlig spindel. Jag ser spindlar varje dag har i Aussie, sarskilt pa falten nar jag jobbar, och i Gatton fanns det nagra i hornen ocksa. Sa jag blir oftast inte radd langre. Men den har spindeln, den var fyra centimeter lang, svart, pansaraktig hud, hade ett vitt streck pa ryggen och huggtander.

Tank er. Jag ligger under ett trad, for oj vad varmt det ar. Da ar det sa himla skont i skuggan, att bara ligga dar och lyssna pa musik. Sa kanner jag nagot pa armen, och tror att "Jaha, en sandar forbannad myra IGE-", och sa ser jag, en giftig, huggtandig SPINDEL! Ungefar sa har var vart mote: 

Jag (tittar pa spindel): (Tystnad)
Spindel (tittar pa min hud): (Tystnad)
Jag: AAAAH! Iiiiiiih! Uhaaaa!
Spindel: (Tystnad)
Jag (hyperventilerar): Shit shit shit shit SHIIIT!
(Spindel): (Tystnad)
Jag (sveper bort spindeln fran armen med en bok): Uhuuahuhuhuhu..

Jag hyperventilerade och pep i en timme efter det, overtygad om att jag haft en Black Widow pa armen. Nu i efterhand har jag fatt reda pa att den bara var lite giftig, och inte dodlig. Puh, DET var ju tur. Da kanske jag hade kunnat lata den bita mig liksom, eftersom jag inte hade dott av det! Tss.

Och idag. Herregud. Da var jag en decimeter ifran en dodlig orm. Den kom ut fran hogen med ingefara jag holl pa att rensa, och jag holl pa att do. For jaklar var den var laskig! Och det motet, ja det var ungefar sahar:

Jag: Ah ah ah ah! Uh uh! Ho! AAAAAH!
Orm: (Tystnad)
Jag: Oh my god, oh my god, oh my good.
Bonden jag jobbar for (tar en kratta och tar upp den med): Well this snake we can't have runnin' around here!
Jag: Iih!
Bonde: This is Kings Brown. Might wanna go to hospital if he bits you.
Jag: Piiip.
Bonde: But you shouldn't bother. You will be dead before you're there. This one bits you and after 15 minutes, you're dead.
Jag: (Tystnad)
Bonde: You won't be able to see any sun after that I tell ya. You won't actually be able to see anything. And do you know why?
Jag: (Tystnad)
Bonde: Because you will be dead, that's why!

Efter att ha kollat upp det, visade det sig att allt han sagt var sant. Tur att han kladde orden, sa att jag slapp bli radd. Ha! Men, visst namnde jag val fyra besok? Oh yes I did! Och vet ni vad det var? Det var en Pytonorm, en annan Kings Brown, en orm vi inte vet vad det var, men som bet en av mina arbetskamrater i skon, och, laskigast av allt, en Taipan. Taipan ar namligen sjuukt giftig. Vi kollade upp det i Carolines "Australia's most dangerous" och det visade sig att ett Taipan-bett ar 25 ganger sa dodligt som en kobras, och att giftet fran ett bett ar tillrackligt for att doda 100 man. Och den var jag bara en meter ifran. Fy farao, som Lotta pa Brakmakargatan sager. Fy farao.



En Kings Brown                                       En pyton        En taipin


Jag ar fortfarande hog pa adrenalin efter det har. Sa mycket som jag pipit idag har jag nog inte pipit sedan jag var liten. Fast den lilla akermusen vi sag, den pep faktiskt mer an jag. Sa att ni vet. Och sa.







RSS 2.0