Engelsmän, fransmän och deras "See you!"

För ungefär två veckor sedan kom jag hem från en helt fantastisk tripp i England och Skottland. Det hade inte kunnat bli mycket bättre. Eller jo, kanske om det var lite mer sol och lite mindre regn, men det är nog för mycket begärt av da JU KEJ, visst? Och så en grej till. Alltid alltid alltid sa de "See you!" som avskedsfras. Och när jag tänker efter är det hima vanligt förekommande överhuvudtaget i både engelsktalande länder såväl som franska ("Au revoir" liksom).

I vissa fall har de ju rätt. Vi kommer ses igen. Men alltför ofta är det ju helt tvärtom. Som när man checkar ut från ett hostel. Samtliga vi checkade ut ifrån sa "See you!" sista gången vi klev ut genom dörren. Jag bara stannade upp, tänkte "Absolu.. vänta nu, va?" Hade jag gett efter för mina impulser hade det säkert sett ut såhär den där dagen vi lämnade hostelet Albatross för att åka vidare till flygplatsen:

Jag: OK, I think that's it! Bye, have a good day!
Receptionisten: Yes, see you guys!
Jag: No. I'm sorry, you probably won't. You see, we won't come back.
Receptionisten: Oh.
Jag: Don't get me wrong here, it's not that I don't like this place, it's just that I don't plan to come back.
Receptionisten: Oh. Well then. Have a nice trip home, OK?
Jag: You're not sad or anything, are you? I mean, I hope it's not like you can't say "Goodbye" because you think we're this great friends, and to make sure you won't cry you say "See you!" instead.
Receptionisten: Miss..
Jag: Like Jack in Titanic you know; "No Rose, don't you say your goodbyes!" and they both start crying because like they know it's goodbye, but it's too much to handle. Like is this really emotional for you, to think that we'll never see each other again?
Receptionisten: No, not rea..
Jag: You can be honest with me you know, you don't have to hide your feelings.
Receptionisten: Hrm, no don't worry miss, I..
Jag: Good, I mean, we barely know eachother!
Receptionisten: That's correct. Now have a safe flight home, alright?
Jag: I'm glad we cleared these things up. Have a good life now, OK? Because we clearly won't see each other again.
Receptionisten: (tystnad)
Jag: (tystnad)
Receptionisten: Right. Have a good day now! See you!
Jag: *börjar gråta*


Men så blev det inte. Jag klev ut genom dörren bara. Och jaaajaa, råkade kanske säga "Yes, I'll see you too!" innan jag gick. Men bara kanske.

Hittade just detta och undrar: Varför gör det mig så väldigt glad?Kanske för att de fnissar och tittar på varandra så gulligt åt Titanic-klippet. Kanske för att Leo är så charmig när han simulerar macho vedhuggare när Kate säger "He's a MAN now". Kanske för att Kate inte riktigt ger Leo någon komplimang när hon ska säga hur han förändrats, för hon vet att han hatar komplimanger, men han säger världens finaste saker om henne och det är så gulligt att jag dör.


Eller så är det för att Leo är min första och största crush och jag älskar Kate lika mycket och jag vill att de ska inse hur mycket de älskat varandra i alla år för ingenting kommer upp till det de har och det finaste är att de upptäcker sin kärlek för varandra på en båtresa över Atlanten när de står i fören och Kate säger "This is where we first met" och man skulle kunna tro att Leo ska pussa henne i pannan som i filmen men det gör han inte för han pussar henne på munnen och nio månader senare får de en mini-Leo och senare några mini-Kates som alla springer runt på gräsmattan och fnittrar när deras numera gifta mamma och pappa dansar i trädgården till en låt bara de hör för det gör de alltid efter att de bråkat om disken och blivit sams igen fast sen när de kysser varandra så kan inte barnen låta bli att ropa "Blää" för de vet att pappa kommer jaga och kittla dem tills de dör om de gör så och det gör Leo för han älskar sina barn och sin familj så mycket att det inte går att beskriva och när han vänder sig om för att titta på Kate så ser han i hennes ögon att för henne behöver han inte beskriva det hon vet precis.

Sjukaste!

Herregud. Om någon kan förklara detta, så gör gärna det. Min historielärare Ingela kanske? I'm all ears isåfall! :)

Såhär har jag reagerat två gånger idag:

Ena gången på flygplanet för att jag äntligen fick upp mitt kodlås som jag inte hade någon aning om vad kombinationen var, andra gången var nyss. Vi får se om jag berättar varför. Men lycklig är jag, så väldigt. Och jag ÄLSKAR Newcastle! Just nu är jag bara en stor boll lycka!

Ville bara säga en grej lite snabbt

Min farmor är världens, världens finaste! ♥


Toa-tanten

Uppsalas tågstation. Vi ska om inte så lång stund åka hem till Sörmland igen. Jag vet att det kommer ta många timmar innan vi är hemma, så jag bestämmer mig för att gå på damernas, som man säger, i förebyggande syfte. As you do.

Vi är bara tre stycken som står och väntar på vår tur, en dam i päls och lagt hår, jag, och så en annan dam i medelåldern med snällt leende. Jag var sist på plats, och ser att det här handlar om pengatoaletter eller vad de nu heter. Ni vet de där då man måste peta ner ett mynt för att komma in i. Jag har inga småpengar på mig, men hoppas litegrann att det kanske kan lösa sig ändå. Det gör det ju oftast.

Så står vi där och gör just ingenting, tills vi alla upptäcker att det visst redan är en toalett ledig. Jag tar ett steg bakåt, som för att säga "Gå in du!" för jag kom ju ändå sist. Pälsdamen går fram till dörren, som visar sig vara på glänt. Kanske var det någon vänlig själ som ställde den så med mening, så att nästa person kan lägga fem kronor på något annat. Kanske inte. Ledig och gratis är den likväl. Pälsdamen tar tag i dörrhandtaget, tittar på dörren som hon nu halvt öppnat. Hejdar sig. Står kvar så ett tag, liksom för att låta sin hjärna hinna ikapp det som händer. Det här var hon inte beredd på. Där står hon nu, lite som om det just regnat pengar från skyn, och hon står där och tittar på guldmynten som ligger och glittrar i hennes händer.

Plötsligt, utan att gå in, drämmer hon igen dörren. Stänger sig själv ute. Puttar till den, som för att försäkra sig om att den är helt stängd. Rycker lite i dörrhandtaget för att se ifall dörren går att öppna den här gången, och det klickar till. Hon ser varken nöjd eller besviken ut när hon inser att den nu är helt låst, men antagligen tänker hon att "Nej här kommer ingen jävel in, åtminstone inte utan att betala". När hon försäkrat sig om att hon inte kommer in där gratis, som om hon är toalettens portvakt, lägger hon varsamt i en femkrona. Dörren klickar till, hon öppnar dörren, kliver in och stänger med bestämd min dörren om sig.

Hon hade en möjlighet där att bara tacka och ta emot det som gavs henne. Men hon gjorde det inte. Hon gav själva fan i den där goda gärningen någon, medvetet eller omedvetet, gjort henne.


Jag stod länge där. Tittade på dörren. Försökte förstå.

Varför Justin Bieber inte låter oss säga "never"

Så, dagens födelsedagspöjk släppte för två veckor sedan en film (som det gått förjäkla bra för får man väl säga). När jag ser trailern känns hans röst alltid underligt bekant. Lyssna när han ropar "Never say never";

Och nu. Låt oss titta på ett klipp från Peter pan (särskilt 0:51);


Väldans likt, det där. De låter nästan som samma person. Kanske är det just så Peter panar låter? Och! Bieber säger JÄMT "Never say never". Han har döpt en låt efter det, och till synes även en film. Vet ni vad jag tror? Vet ni varför jag tror att han inte vill att vi ska säga "Never"? För att Justin Bieber ÄR Peter pan. Just precis. Han är Peter Pan, och han saknar Neverland. Klart att man blir illa berörd när människor håller på och pratar om saker man saknar. Man går runt där och känner att man äntligen kommit över det, nu kan man äntligen lägga det bakom sig, och så kommer det människor där och pratar, pratar, pratar om JUST det man vill glömma, ja då kan man ju inte låta bli att ändå bli lite TVÄR.

Så för att inte låta dem situationerna uppstå, ber han folk på förhand att aldrig säga never som i neverland. Ja, ju mer jag tänker på det, ju mer logiskt blir allt. Varför kommer han inte till Sverige till exempel? Jo, för att vi sjöng en låt om Tingeling! Just precis! Sa jag inte det va, att allt liksom HÄNGER IHOP?

Ja, så måste det ju vara. Det är så han blivit så bra på så mycket. För inte fan hinner man med att lära sig sjunga, dansa, spela gitarr, trummor, piano och trumpet, fotboll, hockey, basket och skaffa sig 4 i hcp i golf, lära sig jonglera och lösa en rubix kub på under en minut, på 17 år! Nej just det, man gör bara inte det. Han har helt enkelt bott i Neverland i en sisådär femtio år, och där har man ju inte mycket annat för sig än att drälla runt och lära sig olika saker till höger och vänster.

Ja, ni hör ju, allt hänger ihop. Fantastiskt upptäckt det här. VAD SA NI NU DÅ?!! Ni önskar att ni också kommit på det här, visst gör ni? Ni tänker att vad ÄR det här, varför kom inte JAG på den här världsförändrade grejen som kommer bota både cancer och AIDS och är så logisk att det egentligen är helt uppenbart, VARFÖR. Ja, då förstår ni, då måste man lära sig att tänka lite SJÄLV, inte vara så INSKRÄNKT, inte vara en sån "kappan-efter-vinden-mänska"! Inte bara tänka som alla andra tänker, utan tänka lite OUTSIDE THE BOX.

Just det.


Så here it is allihopa, den omvälvande upptäckten;

Justin Bieber är inget underbarn - han är Peter pan!
RSS 2.0