En sak med Harry Potter jag inte riktigt fattar


Såg senaste Harry Potter igår, och vi kan nog alla vara överrens om att fan vad den är bra. Och efteråt hittade jag knappt mitt hjärta, för det hade Dobby tagit. Så kände jag aldrig riktigt när samma sak hände med Dumbledore, trots att även han var en stor hjälte. Så gott som alla jag pratat med berättar hur de grät när de läste om det som hände, men det gjorde inte riktigt jag. För jag visste, att precis som alla andra rektorer, skulle Dumbledore finnas i en tavla på rektorskontoret, och genom den kunde folk utan problem prata med honom om de saknade honom, precis som med alla andra bortlidna rektorer. Han skulle reagera på det de sa, och till och med kunna ge dem råd. Så det kändes inte som om han försvann så som människor försvinner för oss i mugglarvärlden om man säger. Trots att Dumbledore var en stor favorit, tyckte jag att de överdrev på begravningen - de kunde ju fortfarande snacka med honom, se honom röra sig, höra hans röst. Liksom, köm igen!

Den chansen får aldrig vi som förlorat någon här. När det enda som skulle göra saken bättre skulle vara om vi fick bara en timme till med personen, eller kanske till och med bara en minut, och det inte går. Då gör det så obeskrivligt ont. Det är sånt jag tycker är sorgligt. Kanske är det bara jag, men det kändes inte så med Dumbledore.
Så jag tänkte att, gud vilken tur ändå, att Harry har ju ändå Dumbledores tavla! Nu kan ha få råd ändå! Gör han det? Njaa. Jag skulle springa dit direkt om jag var han. Men vad jag minns gick Harry knappt dit alls. Varför inte då? De hade ju så många frågor menar jag, och då hade det hela gått så mycket fortare, de hade inte behövt bli osams och allt det där! Eller är jag helt lost nu?

Aj döwnt önderständ. Alls.

Kommentarer
Postat av: mk

haha jag med, okej :)

2010-11-20 @ 11:53:44
URL: http://melikekayaerhun.blogg.se/
Postat av: Sev

egentligen är det en låt text men jag har ändrat lite på den :)

2010-11-20 @ 11:55:29
URL: http://sevils.blogg.se/
Postat av: jennie

det står något om det i boken, att det inte alls är som den "riktiga" dumbledore i tavlan, utan som sagt bara en levande målning. Han kan inte hjälpa som man själv vill, typ. Det var någonting sånt. För harry tog ju upp det ämnet, men fick negativt svar. :)

2010-11-20 @ 12:46:24
URL: http://eightfebruary.blogg.se/
Postat av: AnnG

Mk: :)Sev: Åh, vem är artisten? :)jennie: Jahaaa :) Tack! Gud vilken tur att jag har dig Jennie! :D

2010-11-21 @ 00:47:09
URL: http://kastasand.blogg.se/
Postat av: Jennie

haha, känns som jag anat ironi, nu när jag visar min wesserbisser-fasoner. ;)

2010-11-22 @ 22:12:05
URL: http://eightfebruary.blogg.se/
Postat av: AnnG

Jennie: Haha nää, för du var inte wesserbissig! :)

2010-12-01 @ 02:32:29
URL: http://kastasand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


>br/>
RSS 2.0