För er som missade Idol igår!Johan Palm har av någon konstig anledning fans som hyperventilerar och skriker om han tittar på dem, och deras kompisar som gör vad de kan för att få sin vän att sluta göra sig icke besvär. När det här skrikande fanet sedan får komma upp på scenen blir det ännu värre. Roligast tyckte jag att det var att tjejen satt och hyperventilerade efter att hon fått komma upp på scenen, under tiden som juryn sade sitt utlåtande, men det finns tydligen inte med i klippet. Men just då, pumpade hela hon som om hon var ett hjärta, ett hjärta som gör allt det kan för att maratonlöparen det tillhör ska orka springa vidare. Hon kunde helt enkelt inte andas.

Det som är jobbigast med det här tycker jag är att man inte vet om man ska skratta, gråta eller gömma huvudet i kudden. Jag gjorde det senare alternativet.
Och jag kan lova er, att hon någon gång i framtiden kommer göra samma sak när hon ser det här.

Borde jag ta det som en komplimang?Varje gång jag är inne på Flixter (som är ett ställe där man recenserar fimer) brukar det vara folk som skriver till en på chatten. Once in a while brukar jag svara. Nu undrar jag om jag ska sluta med det helt, eftersom jag uppenbarligen får mer information än jag känner är nödvändig.

PS. Jag undrar hur många fruar han haft totalt? DS.

We break the dawn - Michelle Williams

En låt jag gillar mer och mer för varje gång jag hör den är "We break the dawn" med den forna Destiny's Child-medlemmen Michelle Williams. Och när passar det väl bättre att ha den än idag, när vi ska ut och ha hur kul som helst!
The hours now
The base is loud
The disco lights
Shinin through the crowd

[...]

We gotta hold back the sun, dont let it come
Aint stoppin for no one
The night is young
Dont let them turn on the lights
Let us decide when they play that last song
The night is doneNu taggar vi till, people!


Hur en velig person (läs: jag) bestämmer sig för något

Jag är en person som har väldigt svårt att välja mellan olika saker. Eller nej, inte väldigt svårt - EXTREMT svårt. Jag brukar be andra välja åt mig om jag kan. Men om jag inte har någon som kan eller vill välja åt mig, så brukar jag använda mig av detta trick:

Ole dole doff.

Jaha, tänker ni. Det var ju inget nytt. Snarare ett ganska barnsligt sätt att bestämma sig på. Men, säger jag då. MEN. Det tar inte slut där! För jag har nämligen märkt, att om man använder sig av "ole dole doff", "sten, sax, påse", kasta slant eller lottdragning, så får man alltid en magkänsla när det där andra valt åt en. Antingen så tänker man att "Ja, det blir bra, det funkar", eller också att "Njaaaa" och så fortsätter man att ha den där känslan av att inte riktigt ha bestämt sig. Kanske vill man köra "bäst av tre", så att det där första som blev "doff" inte behöver bli det som vinner.

Eller så kanske man räknar ut, att om man börjar på en speciell, så blir det ett alldeles särskilt alternativ doff, och så räknar man ut var man borde börja för att få det man undermedvetet vill ha. Det vore ju bra om det undermedvetna skrek på det medvetna att "HALLÅ! DU HAR JU REDAN BESTÄMT DIG FÖR DEN DÄR!" Men det är ganska sällan det blir så.

I vilket fall som helst är det här något som fungerar. Så när andra inte vet vad de vill så säger jag till dem köra på de här, ja vi kan kalla dem slumpenlekarna. Tyvärr möts det förslaget gärna av en viss skeptism, men de som ändå provar blir aldrig missnöjda. För med det här, mina damer och herrar, får man reda på vad man verkligen vill!


Lite som när Rachel och Phoebe till slut bestämmer varsin backup!

Pluspoäng till Svenska Lantchips!

Något jag ibland grubblar på är vad som händer med allt vi slänger i soporna, och inte återvinner. Jag kan bli riktigt arg ibland, om jag tänker för länge på det. Och då är det gärna några särskilda förpackningar jag riktar min ilska mot - förpackningar med sånt där silvrigt material inuti, som jag tror kallas för aluminiumfolie. Jag blir alltså arg på chipspåsar, kattmatspåsar, cigarettpaket, juicepaket och annat, men jag vet liksom aldrig vad jag ska göra av den där ilskan.

Anledningen till denna angryness är att man inte får återvinna dem, och elda upp dem får man inte heller, för om man eldar dem frigörs en massa giftiga kemikalier och skit. Det enda man kan göra är alltså att slänga dem i hushållssoporna. Och var hamnar de då? Jo, på de stora sophögarna på soptippen. Vad gör man med det sedan då? För det kan ju inte bara ligga där. Vad gör man vanligtvis med det som hamnar där? Jo, man bränner det!

Hörde ni? Man bränner det! Tror ni inte att man bränner de här aluminiumfoliesakerna också? Det som ju faktiskt är miljöfarligt att elda upp? Eller ligger de bara där på en hög som bara växer och växer? Känns mindre troligt. Jag tänker på Svenska Lantchips. Deras påsar är minsann inte gjorda av material som inte är återvinningsbart! Nej, de använder kraftpapper, som man kan återvinna genom att slänga i papperscontainern. Varför har inte alla chipstillverkare anammat detta?

I say bort med silvermaterialförpackningarna! Jag säger som Ace Ventura så fint uttryckt det; "Hey ho, silver! Awaaay!"


Inte riktigt som vi är vana att se honomKolla mellan 1:08 och 1:38. Visst är det han? Visst är det allas vår Björn Gustafsson, som raggar upp en tjej, och råhånglar med en annan på slutet?


Det är i den franska filmen "Les Grandes Personnes", där en familj kommer till Sverige för att semestra, och tjejen i familjen träffar en svensk kille (som alltså spelas av Björn). Nu är jag nyfiken på om den här filmen kommer förändra lite av fransmännens syn på Sverige och svenskar. Och om det i så fall blir till det bättre eller det sämre.

 

Själv vet jag inte vad jag tycker om det här. Efter att ha sett "Ratatouille" till exempel, blev jag mer förtjust i Frankrike och Paris in particular. Men jag vet inte om en skitstövel till svenne kommer ha samma effekt på fransmän, även fast han är söt.


Aja, de får ju se vår fina natur i alla fall.


Gills glassberoende?


Att tvätta fönster som jag

Jag har nu tvättat tre fönster. Och en fjärdedel av den tiden det gått åt, har jag ägnat åt att leta. Jag har letat efter rengöringsmedlet, och jag har letat efter tvättsvampen. Saker jag en minut tidigare använt, var puts väck. Tills jag upptäckte att de ju faktiskt stod där jag ställt dem, men eftersom jag trodde att jag redan kollat där förut sprang jag runt som en hattifnatt och letade vitt och brett. För att tillslut hitta dem där, bakom gardinen. Där jag ställde dem för att de inte skulle vara i vägen, där jag ställde dem för att det var det mest troliga stället att hitta dem på om jag nu skulle glömma bort dem.

Jaja, jag har i alla fall upptäckt att jag tycker att det är kul att tvätta fönster. Who knew, liksom. Och är det timlön man får om man är fönsterputsare, vet jag definitivt vad jag ska satsa på.

Ka-ching!

Hakuna matata - inga bekymmer!


Kunde inte låta bli att flina lite när jag gjort det här testet på Facebook, som heter "Which Disney song describes your life right now?". För ni som känner mig vet ju precis vilka två ord (eller fyra, om jag drar hela tjottaballongen, som i rubriken) jag så gärna använder om ni känner er oroliga eller nere. Precis! Hihi. Hö. Lite fnissig blev jag allt. "Hakuna matata", liksom! Haha, tänk.
-"What's a motto?"
-"Nothin', what's the motto with you?!"


PS. Jag vet. Nu får jag fanimej släppa det. Så nu gör jag det. Jag släpper och släpper. Jag översläpper, som Rose i Titanic, när hon sliter Jacks händer ur sina. Så, nu sjunker det till botten! DS.

Komplimanger att stoppa i en ask med bomull

För ett tag sedan fick jag två urfina komplimanger under loppet av ett dygn. Och de kom som på beställning, för jag hade varit lite deppig ett tag just då.


"Jag såg boken 'Underbar och älskad av alla' i något sammanhang häromdagen, och så började jag fundera på om det verkligen finns någon som är just det. Först tänkte jag att det inte finns någon, men sedan kom jag på att det finns det ju. Du. För du är ju just det, underbar och älskad av alla." - Mamma

"Men egentligen är det ju du som är det där som du skriver att andra är i personporträtten på din blogg. Det är ju du som är snällast av alla, som lägger ner så mycket tid på att formulera fina saker om andra, utan att begära ett dugg tillbaka. Du borde ju faktiskt ägna dig själv ett inlägg, där du skriver hur fin du är." - Sofia


Jag skulle aldrig kunna skriva ett sådant inlägg som Sofia tyckte att jag skulle skriva. Det här är det närmaste jag kan komma - att skriva ner de här fina sakerna så att jag inte glömmer dem. För oj vad de värmer. Särskilt nu, när det är ett sånt tillfälle då jag verkligen skulle uppskatta ett fint annG-personporträtt eller en komplimang. Oj vad jag skulle bli rörd. Mer än nu, till och med.  

Mobilen tog död på ett av de bästa programmen i Sveriges historia

Det här var på den tiden telefonkiosker inte var utrotningshotade, på den tiden en hel nation gjorde allt de kunde för att vilseleda olika kändisar för att underlätta för sitt favoritrymmarpar. De lät dem sova över hos dem, de ringde in falska tips och de ljög rätt upp i ansiktet på de som försökte få fast de där härliga människorna som spenderade sina fredagskvällar i landets telefonkiosker för att kunna prata med Martin Timell. Mitt favoritpar? Hjalle och Heavy. Såklart. 
 Vi lekte till och med "På rymmen" på rasterna. Vilket ju var, ja naivt är nog rätta ordet, eftersom vi inte hade några kameror som kunde visa att spårhunden fått rymmarparet på film. Nej, i vår version handlade det istället om att, om man var spårhund, kika igenom trasiga hopprephandtag, som om det var en kikare, och sedan, precis innan rasten var slut, säga ifall han eller hon lyckats få syn på rymmarparet. Visst är det väl lite gulligt att vi var så säkra på att den som var spårhund skulle vara ärlig, och säga att han/hon inte sett rymmarparet om så var fallet? Fast jag minns inte, vi kan ju ha haft särskilda regler angående det där, som underlättade det hela. Som att spårhunden var tvungen att säga exakt var han eller hon sett rymmarna. Eller något liknande. Hur som helst höll leken länge länge, för oj så kul vi hade!


Nostalgi i sin renaste form.


Lite olika perspektiv va?

Resedagbokens karta:


"Where I've been" på Facebook


Jag vill att ni kollar in kartorna ovan. Kolla på Norden och Sverige. Och så kollar ni på resten av världen. På båda kartorna.

Och jag säger bara en sak - stackars de andra länderna, som blir förda bakom ljuset, och inte fått se den riktiga kartan. De måste ju tro att Sverige är skitlitet, och inte största landet i hela Europa, som vi ju tydligt ser att det är på Resedagbokens karta. Vilket ju är en ganska dålig stil av resten av världen, för sådant bör ju faktiskt tillhöra allmänbildningen (eller i alla fall geografilektionerna)! Tur att i alla fall vi vet att vårt land är lika stort som Saudiarabien (den där delen i Afrikas högra hörn som ser ut som en stövel ni vet?), och faktiskt ungefär lika långt som Australiens västkust. Ja, mina kära landsvänner, de säger ju att storleken inte har någon betydelse. Men om den hade det så hade vi verkligen haft belägg att skryta så tungan torkar. Vårt land är ju lika långt som en hel jävla kontinent!

Hade det funnits en tävling om vilket land som är störst till landytan i Europa (där Ryssland inte skulle få vara med, för det hör faktiskt inte dit. Visst?) så hade Sverige alltså vunnit! Fast det är ju synd att det bara hade varit de svenska domarna som förstått det.

Alltså fatta! Vi i Sverige är de enda som inte har en skev världsbild! HA, in your faces other countries!

In your faces.

"Oemotståndlig är ett annat ord för dig"

En helt briljant människa har uppfunnit en peppmaskin i internet-form. Den är fantastisk när man är nere. Eller när man är hur som helst faktiskt. Jag använde den gärna under stressiga perioder i skolan, när jag ville ha lite peppningspaus från uppsatsskrivandet. Bäst fungerar den om man låtsas att det den säger är sant.

Och om ni inte har sett den förut så får ni den här av mig i present nu. För att ni är så fina.

Slit den med hälsan vettja!


Vad händer sedan?

Ibland händer det att jag kollar på "Extreme Home Makeover", fast då helst i slutet, när familjen kommer hem och blir så glada så glada. Och jag blir lika glad jag. Jag älskar program där man gör världen till en bättre och/eller vackrare plats. Men ändå. Ändå kan jag inte låta bli att tänka på hur det blir för den där killen som fick ett rum helt uppbyggt som ett berg. Eller den lilla killen som fick ett rum inspirerat av sin älsklingsbok "The very hungry caterpillar". Vad händer när de växt upp? Då de inte vill att deras rum ska se ut som ett berg, då de inte vill sova i en säng som ser ut som en larv. Hur gör de då?

Vad jag förstår är familjerna som får vara med i programmet inte direkt rika, så jag undrar om de låter barnens rum vara som de är, så länge barnen bor hemma. För inte har de väl råd att renovera om ett helt rum? Nej, jag tror att det snarare är så att föräldrarna säger "Gillar du inte ditt rum längre? Är du inte tacksam för det fina vi fått? Du vill ha det mer vuxet säger du. Och det tycker du att vi ska ordna. Vad händer sedan då? Nästa gång du inte trivs, för att det är 'för barnsligt'? Ska vi göra om det igen då tycker du? Ska vi det, va?"

Men så kan jag ju ha fel också. Hoppas det.


   
Larvrummet

Historiens mest talangfulla rattfylloEtt rattfyllo blir stoppad av polisen, och får göra en rad tester. Det otroliga är att han faktiskt klarar varenda en av dem, med glans. Han klarar dem nog bättre än många nyktra skulle göra. Det här är nästan som ett "America's got talent"-nummer. När han klarat alla tester, och man tror att de aldrig kommer få fast honom, så gör han den enda tabbe som skulle kunna göra att han blir gripen. När han gjort det kan man nästan skymta ett litet vänskapsband där mellan fyllot och polisen. Eller i alla fall en ömsesidig respekt, som ju alltid är väldigt fint att se.

Eufori

Igår var en riktigt härlig dag måste jag säga. Vi körde på familjestuket hela dagen, där Derne var pappa, Sofia var mamma, och jag och Lini var barn. Det föll sig naturligt, eftersom vi är som vi är allihopa. Derne körde bilen (som ju en pappa oftast får ansvaret att göra) och gnabbades med Sofia som satt i framsätet, som i sin tur satt och blev arg på Derne. Ett exempel på varför: Derne har precis hittat en parkering och är på väg att köra in. Sofia suckar att han inte kan köra in där, eftersom det är Scanias parkering. Han verkar inte höra vad hon säger, men efter en stund ubrister han "Nämen, här kan jag ju inte köra in, det är ju Scanias parkering!" Sofias gensvar? Ja, det lät väl ungefär så här: "Wrrooaaaarghaaaah!"
 
I baksätet satt jag och Paulina och skrattade åt allt vi kunde skratta åt, och fokuserade mest på om det fanns några gula bilar, så att vi kunde slå varandra. När vi sedan kom till tågstationen i Södertälje hade ingen av oss särskilt stor koll, men vi tog oss till Stockholm utan problem, och begav oss till ett ställe Cammie kunde hitta oss på. Från och med då var det hon som höll reda på allt, och ordnade upp hur vi skulle ta oss från ställe till ställe under dagen. Och allt gick som det skulle. Vi kom till Cirkus, och i foajen, när vi stod vid ett bord, sprang Björn Gustafsson förbi. Hade han varit där lite längre hade jag gjort som jag lovat Märd, men jag vet inte, jag blev väl lite skrämd också, över hur hans hår såg ut, och över vilka baoutasteg han tog. 

Showen var riktigt bra, men gick alldeles för fort. Varje gång nån av komikerna gick av scenen var det en liten röst i huvudet som skrek "Meeer, jag vill ha mer!" För det var ju så roligt. Riktigt bra var det. Och efter showen bildades en stor stor Folksamling, med stort F, dit bussen kommer. Paulina fick en snilleblixt och kom på att vi kunde ställa oss vid en busshållsplats längre bort, dit bussen kommer innan den når Folksamlingens busshållsplats. Det fick hon många poäng för av oss, och ännu mer fick hon när hon ställde sig upp för att låta andra sitta när Folksamlingen välde in.

Allt gick försvånansvärt (och då menar jag förvånansvärt) bra under hela dagen, för inget av alla våra misstag fick några jobbiga konsekvenser. Det var som Sofia sa; "Vi har haft massor med flyt, men ändå inte". Och när vi hoppat in i bilen för att åka hem igen, fick Derne köra oss hem i dimma som var precis som mjölk, så tät var den. Men ändå hade vi lite av ett hallelujah moment i bilen. I alla fall kände jag mig helt otroligt lycklig just då. Och det var när Coldplay och "Fix you" spelades på radion. Derne höjde volymen, det blev allsång, och just då, var det vi och låten. Just då, var det som att vara ett med musiken, det var som att det enda man bestod av, var "Fix you". Som om det enda man bestod av, var trumsolot, elgitarriffet och Chris Martin. Helt underbart.

Och närhelst jag kände för att kolla på stjärnorna, var det bara att lyfta, så lite så lite, på huvudet, och så var de där. Och allt var så fint.

Mitt nästan-möte med Björn Gustafsson

Förra hösten var jag och my fränds på Amazon och såg Björn Gustafsson, Soran Ismail, Özz Nüjen, Jakob Öqvist. Janne Westerlund, Niklas Kristoffer, David Druid och Petra Mede i deras show "Best of Stockholm live". Det var på den tiden inte så många upptäckt varken Björn Gustafsson eller Soran, och just Soran var väldigt ny för mig. Men Björn hade jag hittat på youtube, och mitt intresse för honom spred sig till ma fränds. Jag har på film hur Märd jublar när hon inser att det vi ska på kommer innehålla BG. Efter showen ville både hon och jag gå fram till honom och säga hur bra han var. Och hade vi vågat, hade det inte vara särskilt svårt. För han stod bara en meter från mig. Helt ensam. Med ett glas vatten i handen. Och han såg så blyg, så blyg ut. Hade jag vänt mig om, hade vi stått face to face. Jag tror att jag var så nära att träffa honom som man faktiskt kan bli. Så började de gå mot trappan, han och de andra komikerna, och så vände han sig om, och vi fick ögonkontakt, och sedan var han borta.

Ikväll ska vi se honom och fantastiska Soran tillsammans med Özz Nüjen och Måns Möller på Cirkus i Stockholm. I turnéns sista föreställning. När Maddu fick veta att vi skulle dit, sa hon till mig, att får jag chansen, så ska jag gå fram den här gången. Men för att vara helt säker på att de inte blir besvärade, skickade jag ett mail till Soran. Och han sa att "ser ni oss är det bara att gå fram, inte mig emot". Så vi får se hur det blir, de har ju väldigt många mer fans nu, som vill komma fram och prata. Hur som helst kommer det bli en najs kväll med Proppis, Milli, Derne och Lini. Oavsett om någon av oss går fram för att prata eller inte. För vi är ju där tillsammans. Då kan det inte bli annat än underbart.


Jag filmade honom en bit av hans framträdande när han var på Amazon. Här är, den pretty skakiga, videon:Hörde ni Paulina, Tommy och Linda? Riktiga sotingskratt!

Sånt som gör mig glad i hjärtat

Av en händelse råkade jag komma in på P3 Populär, och precis då började nyheterna. Och för första gången någonsin har nyheter förändrat min sinnesstämning till det bättre. Jag tror att jag reagerade precis på det sättet som Sex and the city-Charlotte skulle reagera. Nyheten är denna: Enligt en undersökning är det allt fler som gifter sig (det senaste året har 2 000 fler par utbytt ringar jämfört med föregående år) och allt färre som väljer att gå skilda vägar.

Och det, mina vänner, är sånt som gör mig glad i hjärtat.


Kärleken till Eva och Adam finns kvar, fast är nu delad på fem

När jag var yngre var jag Eva & Adam-frälst. Jag hade filmen, alla böcker, serien (på VHS såklart), dataspelet, brevpappret, seriehäftena - you name it. Och jag har kvar allt fortfarande. Och det är en ansenlig liten samling måste jag säga. Som jag har väldigt svårt att släppa. För även om jag har gått vidare till andra saker, så finns det fortfarande ett affektionsvärde, som man kan ha för en gammal barndomsvän man fortfarande inte umgås med. Det finns fortfarande kvar, den där lilla gnuttan kärlek. Jag älskar det fortfarande, fast liksom delat på fem om ni förstår.

Saker som får mig att bli helt varm i kroppen av nostalgi: 
¤ Introt
¤ Musiken överhuvudtaget
¤ Kläderna
¤ När Adams näsborrar vidgas sådär som de bara gör när han blir glad eller arg eller ledsen
¤ När de använder pinnar som mått på kärlek (vilket jag aldrig riktigt förstått riktigt. anyone?)
¤ Speakern i slutet ("Missa INTE nästa avsnitt. Lova?")Fast det är en sak jag grubblat mycket på. Och det finns med på klippet. Det är, att Alexander säger "Åh, Linda - hon är så sexig!" och han är elva år. Elva! Det har jag aldrig lyckats smälta riktigt, hur mycket jag än försökt. Då tyckte jag att det var pinsamt, och nu tycker jag att det är genant. Otroligt hur ens synsätt kan förändras på några år, don't you agree?

Stackars de som brunnit upp i luciatåg
För de kan apperently inte stänga munnen. Ens om de försöker, skulle jag tro.

Hur fort gick det nu då?

Jag städade alltså mitt rum igår. Fast jag började under tiden som jag pratade i telefon med Jessica, så jag har inte alls så mycket koll som jag trodde att jag skulle ha nu, eftersom jag glömde att ta på mig stegräknaren. Jag hade på mig den under första etappen (som enligt stegräknaren varade i 3-4 minuter), men det är allt. Skulle tippa på att det hela tog en kvart. Det är ganska mycket snabbare än jag trodde. Fast det har nog att göra med att jag efter en tid med klädupphängande och vikande tappade sugen, och gjorde det hela enkelt för mig genom att transportera resterande klädhög från golvet till garderoben. Vilket innebär att det snart kommer vara en liknande klädhög på golvet inom en snar framtid.

Till mitt försvar kan jag säga att jag hade bråttom att halloweenifiera mig. Då får man faktiskt fuska lite. Säger vi.RSS 2.0